2003 yılından bu yana kurumlara ait misafirhane, lojman ve tesislere bir çeki düzen verileceÄŸi belirtilmesine raÄŸmen hiçbir ÅŸey yapılamamıştır.
GeçmiÅŸte çok daha fazla olan misafirhane ve kamp sayıları son yıllarda biraz azaltıldı.
Ancak bu hizmetten yararlanmada varolankurumsal ücret farklılıkları ve sınırlamalarkonusunda hiçbir ilerleme kaydedilememiÅŸtir. Sonuçta tüm bu tesisler kamunun malıdır. Bir kamu kurumunun Ankara'da bir misafirhane yapması veya deniz kenarında bir iÅŸletme yapması, kamunun parasıyla olmuÅŸtur. Bu para da vatandaÅŸtan elde edilen vergilerden baÅŸka bir para deÄŸildir. Bu hizmetin sunumu sırasında, yararlanacak kiÅŸi kendi kurumundan ise bir fiyat, baÅŸka bir kurumdan ise biraz daha fazla bir fiyat, normal vatandaÅŸ ise neredeyse iki kat fiyat farkı uygulanmaktadır.
Bunun dışında kimi yerlerde bulunan tesislerde boÅŸluk olmasına raÄŸmen, telefonla arandığında sürekli olarak dolu olduÄŸu bilgisi verilmektedir. Bazı tesislerde kalabilmek için ise Ankara'daki kurum merkezinin onayı gerekmektedir. Bazı tesislerde de sürekli olarak bir oda Bakan odası, MüsteÅŸar odası adı altında boÅŸ olarak tutulmaktadır.
Kısa vadede, misafirhane ve kamplardan yararlanmayı her kurum çalışanına açarak ve bunlardan yararlanmayı objektif koÅŸullara baÄŸlayarak, daha eÅŸitlikçi bir yöntem takip edilmesinde; kamuya ait bu yerlerin bir kaç bürokratın arpalık olarak kullandığı mekanlar olmaktan çıkarılmasında fayda bulunmaktadır.